ontslag economische reden

Gedwongen afscheid nemen en goed werkgeverschap, gaat dat samen?

Je denkt misschien in eerste instantie dat het niet samen kan gaan, maar niks is minder waar. Je werknemer(s) moeten ontslaan, bijvoorbeeld om bedrijfseconomische redenen, geeft veel stress en onzekerheid voor je medewerker(s). Ik denk dat je tóch in deze moeilijke situatie je medewerkers kunt steunen en dat zij ambassadeur blijven van je organisatie.

Gedwongen ontslag

Als goed werkgever wil je niks liever dan dat je medewerkers goed terecht komen én ambassadeur blijven van je organisatie. Misschien dat zij in economisch betere tijden zelfs wéér voor jou als werkgever kiezen. Dat kan echt.

Investeren in outplacement coaching bij ontslag, betaalt zich op de lange termijn terug.

Ook al zijn de ontslagen medewerkers in eerste instantie boos en voelen ze zich slachtoffer, door aandacht te geven en concrete hulp te bieden voelen zij zich gehoord en gesteund en kan het proces van opnieuw solliciteren van start.

Outplacement coaching

Wat levert het jou als werkgever en je medewerker(s) op? Eén van de doelen van outplacement, naast het vinden van een nieuwe baan, is weer regie krijgen op het eigen (werkende) leven en vanuit zelfvertrouwen keuzes durven maken. Dat begint met het emotioneel verwerken van het verlies van de baan.

Een goede loopbaancoach neemt hier de tijd voor, waarna ruimte kan komen voor introspectie en nieuw perspectief.

Doordat jij je medewerkers in staat stelt op een goede manier afscheid te nemen en een nieuwe doorstart te maken, draag je goed werkgeverschap uit. En de medewerkers krijgen weer grip op hun loopbaan! Zo creëer je toch positiviteit in een moeilijke periode.

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.