Be you and Love yourself

Een persoonlijk verhaal

Het openbare leven na de Nederlandse lockdown komt weer langzaam op gang. Ben jij er blij mee? Ik denk de meesten wel, sowieso alleen al voor het sociale aspect.
Ik ben benieuwd wat de afgelopen periode voor jou betekend heeft. Ben je jezelf tegen gekomen, ga je dingen anders doen vanaf nu, had je een moment van bezinning of ben je erachter gekomen dat jouw leven zo helemaal prima is of was?

Ik ben veel meer dan interim recruiter en loopbaancoach

Door het wegvallen van mijn interim opdracht door Corona, had ik ineens onverwacht veel tijd om na te denken over mijn werkende leven en hoe ik in de toekomst daarmee verder wil. Waar wil ik de focus op leggen? Op datgene waar ik energie van krijg!

Iedereen uit mijn netwerk kent mij als interim recruiter en loopbaancoach, toch deed en doe ik veel meer dan dat.

Ik bemoei me bijvoorbeeld ook graag met employer branding, onboarding, arbeidsvoorwaarden en exit gesprekken. Alles wat helpt om de juiste talenten duurzaam te matchen met een organisatie. Maar ik begeleidde bijvoorbeeld ook leidinggevenden wanneer een medewerker beter moest gaan functioneren met een PIP (Performance Improvement Plan) of ontwikkelen met een POP (Persoonlijk Ontwikkel Plan).

En wanneer afscheid genomen moest worden van een medewerker, deed ik outplacement, job hunting, personal branding en 1-op-1 sollicitatietraining. Eigenlijk was alles gericht op instoom, doorstroom en uitstroom én het ontwikkelen en zichtbaar maken van talenten. Maar ik heb dat nooit zo naar buiten gebracht.

Omdat ik altijd aan het werk was, nam ik nooit de tijd om juist die focus aan te brengen in mijn CV. Dat is ook de reden dat iedereen mij nog steeds kent als recruiter of loopbaancoach.
Ik besloot hier nu wél energie op te zetten en die focus aan te brengen en ook mijn netwerk hierover te informeren en kreeg superleuke reacties.

Op een koopie

Op aanraden van een goede bekende las ik de boeken van Corine Keijzer (gespecialiseerd in Linkedin), optimaliseerde dus mijn Linkedin profiel, maakte met behulp van content marketeer Renske Smits een eigen website, ben een mooie samenwerking aangegaan met LTP en last but not least .. Mijn eigen coach-/ praktijkruimte aan huis is in de maak! Alles nog wel even op een koopie want een niet werkende interimmer moet uitkijken dat ie geen arme sloeber wordt 😉

En weet je wat ik in die fase over mezelf ontdekt heb? Ik vind websites maken in WordPress helemaal geweldig! Dus misschien in de toekomst startende ondernemers helpen met hun eerste website? Geen idee nog maar het zou zó maar kunnen.

Wat ik met dit artikel wil zeggen, is dat het belangrijk is te weten waar je voor staat en waar je energie van krijgt. Wanneer je dat helder hebt en erop focust en het anderen gaat vertellen, gaat de energie vanzelf (jouw kant op) stromen. Anderen zien aan jou dat het klopt. Wat je zegt en waar je voor staat, klopt met wat mensen bij je voelen.