transitievergoeding

Ontslagen .. er wacht een zakje geld op je, gebruik jij het voor outplacement of scholing?

Word je of ben je ontslagen door je werkgever? Grote kans dat je een transitievergoeding krijgt. De transitievergoeding is primair bedoeld om nieuw werk en daarmee een nieuwe inkomstenbron te vinden. Via outplacement of scholing kun je je kans op die nieuwe baan vergroten.

Wanneer je een transitievergoeding krijgt, mag je de volledige (bruto) transitievergoeding gebruiken voor outplacement en/ of opleidingen. Als je naast outplacement ook een opleiding wilt doen, dan kan je via outplacement vaststellen of de scholing moet voortborduren op je bestaande werkervaring (bijscholing), of dat het verstandiger is om voor een ander beroep te kiezen (omscholing).

Zonde om dit zakje geld én kans te laten liggen want als je de transitievergoeding niet inzet voor outplacement of een opleiding moet je er alsnog belasting over betalen via je werkgever.

Ook outplacement vergoeding mogelijk met een vaststellingsovereenkomst

Krijg je vaststellingsovereenkomst (vso)? Let dan ook even goed op want soms wil een werkgever jou dan ook een bedrag voor outplacement vergoeden.

Staat het er niet in, dan kan je het misschien wel opnemen in je onderhandeling! Je neemt dan zelf een gecertificeerd loopbaancoach / outplacement coach in de arm om je aan een nieuwe baan te helpen.

Ook als je voor jezelf wilt beginnen kan je vaak bij een loopbaancoach terecht voor tips en advies.

Wil je jouw kans en zakje geld goed besteden en wil je in een aantal concrete stappen een nieuwe baan? Neem dan gerust contact met me op of lees meer over outplacement in mijn andere berichten.