Het nut van outplacement

Outplacement heeft als doel om ontslagen of met ontslag bedreigde medewerkers te helpen bij het vinden van nieuw werk. Een outplacement aanbieden is passend voor ieder ontslag buiten de schuld van de betreffende werknemer om. Bijvoorbeeld ontslag om economische redenen, boventalligheid, geen doorgroeimogelijkheden meer, een arbeidsconflict of ontevredenheid vanuit één of beide partijen.

Outplacement na burn-out

Bij werknemers die hersteld zijn van een burn-out past vaak de eigen functie en/of de werkomgeving niet goed meer: soms levert het werk en/of de werkomgeving te veel stress op. Het komt regelmatig voor dat outplacement een welkome uitkomst biedt voor beide partijen.  

Ik begeleid werknemers effectief en persoonlijk naar een nieuwe uitdaging, in een vorm die bij hen past. Dit kan een andere baan zijn, maar ook het opstarten van een eigen bedrijf. Een outplacement traject betekent een win-win situatie creëren voor zowel de vertrekkende werknemer als voor de organisatie.

outplacement

Voordelen voor de werknemer

 • Professionele loopbaanbegeleiding op kosten van je werkgever
 • Opent de deur naar een nieuwe uitdaging die écht bij je past
 • Unieke mogelijkheid tot carrièreswitch


Voordelen voor de werkgever

 • Goede afwikkeling van het dienstverband
 • Positief effect reputatie organisatie
 • Kosten- en tijdbesparing


Onderdelen outplacement

Een traject is altijd maatwerk en wordt afgestemd op de behoefte van de werknemer. Een traject kan uit de volgende onderdelen bestaan en kan naar eigen behoefte ingezet worden. Denk hierbij aan:

 • Rouwverwerking
 • Introspectie (persoonlijke waarden, drijfveren, talenten, overtuigingen, regie leren nemen op eigen loopbaan en keuzes)
 • Perspectief (arbeidsmarktgericht onderzoeken van mogelijkheden, uitdagingen en aspiraties koppelen aan beroepen en branches)
 • Solliciteren (eigen ‘merk’ ontdekken, slim netwerken, CV, Linkedin en andere social media op orde en effectief leren inzetten, sollicitatietraining (fysiek en online)
 • Plan van aanpak


Professionele kwaliteitsstandaarden

Ik ben gediplomeerd en geaccrediteerd loopbaancoach en gecertificeerd door NOLOC, de beroepsvereniging van loopbaancoaches en jobcoaches. Ik werk volgens de professionele kwaliteitsstandaarden van NOLOC.

Daarnaast werk ik op ZZP basis als senior recruiter voor diverse opdrachtgevers. Dit zorgt voor een breed netwerk, actuele kennis van de arbeidsmarkt, wet- en regelgeving, HR, social media en interviewtechnieken.


Tarieven voor een traject

De oplossingen zijn altijd specifiek ingericht op de persoon. Ik maak gebruik van een aantal basistarieven op basis van de traject duur.

Outplacement 6 maanden: € 2.850,00 (excl. BTW)
Outplacement 9 maanden: € 3.950,00 (excl. BTW)