De kracht van Reiki

De kracht van Reiki voor jouw persoonlijke groei

Reiki is een natuurlijke eeuwenoude geneeswijze, oftewel een Japanse energiehealing methode. Het werd ontwikkeld door Dr. Mikao Usui rond 1920. De term is afkomstig van twee Japanse woorden: “Rei”, wat universeel betekent, en “Ki”, wat levensenergie betekent, dus eigenlijk staat het voor universele levensenergie. Iedereen heeft deze energie in zich en kan dit onbeperkt opnemen en weer doorgeven.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Reiki?

Door het lichtjes plaatsen van mijn handen op jouw lichaam, stroomt levensenergie door jouw lichaam, naar de plek waar het het meest nodig is en zorgt op die manier voor balans. Jouw zelfhelende vermogen wordt gestimuleerd en blokkades in je meridianen en chakra’s worden geleidelijk opgeheven. Chronische pijn vermindert en andere klachten kunnen volledig verdwijnen. Daarnaast verbetert de kwaliteit van je slaap, wat weer bijdraagt aan geestelijke fitheid en vitaliteit.

Neem afscheid van overlevingsmechanismen

Reiki verbetert niet alleen je fysieke welzijn, maar bevordert ook je persoonlijke groei doordat Reiki ook werkt op emotioneel en mentaal niveau. De liefdevolle energie helpt je bij het loslaten van oude pijn en beperkende overtuigingen, die vaak voortkomen uit eerdere ervaringen. Door deze blokkades vrij te maken en op te ruimen, kun je weer open en vreugdevol door het leven gaan, zonder vast te blijven zitten in overlevingsmechanismen zoals boosheid of verdriet.

Door de persoonlijke groei die reiki brengt, word je eigenlijk pas echt wie je bent: zonder alle ballast en overtuigingen die je vroeger (noodgedwongen) hebt aangeleerd.

Stimuleer onvoorwaardelijke liefde

Mentale en emotionele ballast draag je niet alleen in dit leven, maar kunnen ook via erfelijkheid worden doorgegeven. Soms blijken bepaalde angsten generaties lang in onze familielijn te zitten, waardoor we onbewust vergelijkbare ervaringen aantrekken. Ook op zielsniveau kunnen we oude bagage meenemen, zoals trauma’s uit vorige levens die je spirituele groei kunnen belemmeren.

Reiki heelt dus ook op zielsniveau. Dit bevordert je spirituele ontwikkeling, waarbij je je steeds meer verbonden voelen met anderen, dieren, de natuur en de universele energiebron. Door steeds meer te leven vanuit onvoorwaardelijke liefde en verbinding, overstijg je dualiteit en individualiteit en kan je eenheid omarmen.

Hoe werkt het?

Het is fijn om tijdens een sessie makkelijk zittende kleding te dragen (katoen of linnen). De behandeling is meestal liggend op een behandeltafel. Het is niet ongebruikelijk dat je in slaap valt 😉

Voorafgaand aan een sessie praten we even over wat er gaande is en waar je aan wilt werken. Daarna ga je lekker liggen onder een aangename deken en hoef je niks anders te doen dan te ontspannen en te luisteren naar een rustgevend muziekje.

De eenvoud van traditionele Reiki ligt in de aanraking: Het plaatsen van mijn handen op je lichaam. Dit creëert een liefdevolle verbinding met je lichaam en helpt je om beter te luisteren naar wat je lichaam nodig heeft.

Tarief voor Reiki

€150,00 (incl. BTW) per uur

Let op:

Deze therapie vervangt geen reguliere geneeskunde, maar werkt aanvullend (complementair).