Positieve relaties

Hoe creëer je positieve relaties

Wanneer heb je voor het laatst iets voor een ander gedaan?

Wist je dat het werken aan positieve relaties, bijvoorbeeld in vriendschappen, bijdraagt aan een toename van je eigen geluksgevoel? Wie teveel op zichzelf gericht is, is vaak ongezonder, voelt zich eenzamer en is minder gelukkig dan wie wel aan anderen denkt. Help daarom anderen en maak hen en jezelf zo gelukkiger. 

Ga maar eens na, hoe fijn voelde jij je toen je echt en oprecht iets voor een ander kon betekenen zonder iets terug te verwachten? 

We zijn vaak zo met ons zelf bezig dat we geen oog meer hebben voor onze omgeving en de mensen van wie we houden. Dat hoeft echter niet zo zijn en te blijven, jij kan hierin een positief verschil maken! Pak de dingen vanaf nu anders aan en creëer positieve relaties. Het zit hem namelijk niet in grote dingen, nee, juist in de kleine dingen! 

Waarom wachten, start vandaag!

Doe vandaag vijf aardige dingen voor een ander (niet elke dag want dan wordt het saai :-)). Doe iets wat verschil maakt en wellicht enige inspanning van jou vraagt. Doneer bijvoorbeeld bloed aan de bloedbank, wordt vrijwilliger, help iemand in de tuin of vindt een manier voor iemand zodat degene beter kan omgaan met chronische pijn. Wees zo creatief mogelijk en bedenk hierbij wat de ander het hardst nodig heeft. 

Je kan dit bijvoorbeeld een vaste dag in de week doen, neem het je voor en doe het ook écht. Doe elke dag onverwacht iets positiefs voor een ander, doe het gewoon! En ga daarna maar eens na wat dat met je stemming doet. 

Vind je dit te ver gaan en begin je liever kleiner? Tel dan de aardige dingen die je op een dag voor een ander doet zoals een compliment geven, iemand zomaar helpen, etc.

Heb je wel écht contact?

Contact hebben met iemand kan op de automatische piloot, dat heb je vast wel eens gemerkt als je druk bent of druk ervaart. Soms weet je zelfs niet eens meer wat je met elkaar besproken hebt. Als dat zo is, dan ben je niet in verbinding geweest met de ander, dan heb je niet écht contact gehad.

Wil je de kwaliteit van je relaties verbeteren? Check eens bij jezelf of je tijdens het contact dat je had, op dezelfde golflengte zat en of je je tijdens het contact dicht bij de ander voelde staan.

Mijn ervaring is, dat wanneer je je hiervan steeds meer bewust bent, je meer en meer in staat bent om je verbonden te voelen met een ander. Hoe fijn is het om die verbondenheid te voelen en de ander warmte en liefde te geven! Stel jezelf open, geef aandacht, zorg voor oogcontact, spreek met elkaar en raak elkaar eventueel aan. Deel je gedachten en gevoelens en geef aandacht als de ander dat ook doet.

Zo creëer je positieve relaties en meer geluk voor jezelf en voor anderen!

Wil je meer lezen over positiviteit, relaties en leven zonder oordelen, lees dan mijn andere blogs.