burn-out, trauma, lichaamsgerichte therapie

Heb je een burn-out of zit je er tegenaan?

Je bent vaak gespannen en onrustig. Overbelasting en langdurige stress op je werk en in je privéleven zijn je niet vreemd. Misschien merk je dat je vastzit in patronen en moeite hebt om je uit te spreken tegenover je leidinggevende, collega’s, je partner of je kinderen. Dit kan wijzen op een dreigende burn-out of zelfs een al aanwezige burn-out.

Herken je dit? Wacht dan niet langer en zoek hulp.

Effectieve behandeling bij Claudia Oostenbrink, Holistisch Coach Amsterdam

Bij mij kun je terecht voor een veilige en effectieve behandeling van je burn-out. Samen werken we aan het herstellen van je zelfgenezende vermogen en je zelfredzaamheid. Mijn behandelingen zijn gericht op het bevrijden van je potentieel zodat je weer vol vertrouwen en energie in het leven kunt staan.

De relatie tussen burn-out en trauma

Burn-out en trauma zijn vaak nauw met elkaar verbonden. Door trauma kan je lichaam vast komen te zitten in een vechten-, vluchten- of bevriezen-reactie, waardoor je te lang en te ver doorgaat. Dit kan uiteindelijk tot een burn-out leiden. Omgekeerd kan een burn-out oude traumatische ervaringen triggeren. Daarom behandel ik niet alleen de symptomen van burn-out, maar kijk ik ook naar onderliggende traumatische ervaringen.

Symptomen van een burn-out kunnen zijn:

 • Slapeloosheid en vermoeidheid
 • Weinig zelfvertrouwen
 • Lichamelijke pijn (spieren, hoofd, rug, maag, darmen, etc.)
 • Concentratie- en geheugenproblemen
 • Lage weerstand
 • Terugtrekkingsgedrag
 • Hartkloppingen en hoge bloeddruk
 • Veel verdoven door roken, alcohol of drugs
 • Rusteloosheid en piekeren
 • Minder goed presteren
 • Lusteloosheid en futloosheid
 • Angst

Mijn aanpak: Lichaamsgerichte Therapie

We kijken samen naar alle factoren die voor jou nu een rol spelen. Misschien vind je het moeilijk om grenzen aan te geven, wil je altijd alles goed doen, of zitten belemmerende overtuigingen je in de weg. Omdat trauma zich vaak fysiek manifesteert, werk ik lichaamsgericht. Dit betekent dat je de traumatische gebeurtenissen niet hoeft te herbeleven. Mijn therapie helpt je lichaam te ontladen en maakt energie vrij, wat de symptomen van burn-out vermindert.

Coaching voor langdurig herstel

Herstellen van een burn-out is vaak een langdurig proces. Daarom bied ik naast lichaamsgericht therapie ook coaching aan. Zo krijg je de regie over je werk, je relaties en je leven weer in eigen handen. Ik begeleid je totdat je op eigen benen kunt staan en vanuit vertrouwen, veiligheid en kracht verder kunt. Je ontvangt praktische tips en tools, en ik help je indien nodig ook met praktische zaken zoals onderhandelingen met de Arbo-arts of je leidinggevende.

Neem contact op voor hulp bij burn-out

Herken je jezelf in deze symptomen en wil je hulp bij je burn-out? Neem dan contact op via 06-10553129 of vul het online formulier in. Je bent van harte welkom voor een gratis kennismakingsgesprek in Amsterdam. Samen werken we aan jouw herstel.