omscholen

Omscholen…ja!

Maar naar wat dan? In ieder geval wil je omscholen naar een baan met toekomstperspectief, toch? En het is mooi meegenomen wanneer je toekomstige baan ook nog leuk is en je er energie van krijgt.

Welk beroep of opleiding…waar begin je met omscholen?

Waar begin je met je zoektocht naar omscholen: welk beroep of opleiding dan? Er zijn zoveel opleidingen en beroepen die je kunt overwegen, maar het begint toch echt altijd bij jezelf. Wat wil jij? Wil je / kan je er tijd voor vrijmaken en kan je er zelf geld in stoppen? Of betaalt je werkgever het omscholen en mag je een opleiding of cursus doen, dan heb je geluk!

En wie betaalt dat omscholen?

Moet je het zelf bekostigen? Dan kan je misschien wel een regeling treffen met je huidige of nieuwe werkgever door middel van een studieovereenkomst en anders kan je misschien via de Belastingdienst een gedeelte vergoed krijgen.

Broodbaan of droombaan?

Het is natuurlijk fijn en belangrijk dat je iets gaat doen wat je leuk vindt, maar op dit moment is het nog relevanter dat je baan toekomstperspectief heeft. Een zogeheten “broodbaan”. Kijk hier maar eens naar een overzicht van kansrijke beroepen.

Geen idee welke beroepen en/of branches bij je passen? Je kan een beroepskeuzetest bij mij doen. In slechts 2 uur hebben we samen écht wel helder wat bij je past en wat second best bij je past.

We kunnen zelfs nog een interactieve aanvullende activiteitentest doen! En als het niet haalbaar is om om te scholen naar wat je leuk vindt, dan kunnen we samen op zoek naar andere creatieve oplossingen zodat je er tóch iets mee kan gaan doen.

Beroepskeuzetest zorgt verrassende resultaten

De beroepskeuze test is interactief en doen we met de beroepenschatkist. Deze test leidt vaak tot verrassende en onverwachte keuzes en maakt de zoektocht naar een nieuwe richting van je loopbaan veel gemakkelijker.

Neem vrijblijvend contact met me op, dan bespreken we samen alle mogelijkheden of doen we de beroepskeuzetest of de activiteiten test.