ontslag

Gedwongen ontslag en goed werkgeverschap, gaat dat samen?

Je denkt misschien in eerste instantie dat het niet samen kan gaan, maar niks is minder waar. Je werknemer(s) confronteren met ontslag, bijvoorbeeld vanwege reorganisatie of omdat je, om welke reden dan ook, niet verder wil of kan met je werknemer, geeft veel stress en onzekerheid. Ik denk dat je tóch in deze moeilijke situatie je medewerkers kunt steunen en dat zij zelfs ambassadeur blijven van je organisatie.

Gedwongen ontslag

Als goed werkgever wil je niks liever dan dat je medewerkers goed terecht komen én ambassadeur blijven van je organisatie. Misschien dat zij in economisch betere tijden zelfs wéér voor jou als werkgever kiezen. Dat kan echt.

Investeren in outplacement coaching bij ontslag, betaalt zich op de lange termijn terug.

Outplacement is niet verplicht, maar wordt wel gestimuleerd via de wettelijke transitievergoeding. Ook voor de ontslagen werknemer is het volgen van een outplacementtraject niet verplicht. Toch is het vaak de werkgever zelf die ervoor kiest om outplacement aan te bieden. Het kan ook onderdeel zijn van een sociaal plan bij een reorganisatie.

En ook al zijn de ontslagen medewerkers in eerste instantie boos en voelen ze zich misschien slachtoffer, door aandacht te geven en concrete hulp te bieden, voelen zij zich gehoord en gesteund en kan het verwerken van het verlies van hun baan gaan beginnen.

Outplacement coaching heeft succes bij ontslagen medewerker

Wat levert het jou als werkgever en je medewerker(s) op? Eén van de doelen van outplacement, naast het vinden van een nieuwe baan, is weer regie krijgen op het eigen (werkende) leven en vanuit zelfvertrouwen keuzes durven maken. Dat begint met het emotioneel verwerken van het verlies van de baan.

Een goede loopbaancoach neemt hier de tijd voor, waarna ruimte kan komen voor introspectie en nieuw perspectief.

Afscheid nemen van het oude op een menselijke manier

Doordat jij je medewerkers in staat stelt op een goede manier afscheid te nemen en een nieuwe doorstart te maken, draag je goed werkgeverschap uit en dat is goed voor je employer brand. En de medewerkers krijgen weer grip op hun loopbaan! Zo creëer je toch positiviteit in een moeilijke periode.

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden of kijk hier voor meer informatie m.b.t. outplacement.