sterke kanten inzetten zorgt voor meer positiviteit in je leven

Meer positiviteit in je leven

Iedereen heeft ze, sterke kanten. Het leuke is, ze zijn altijd positief! Heb je al eens een sterke kanten test gedaan? Wanneer je je bewust bent van ze, kan je ze voor je laten werken en elke dag inzetten!

Waarom zou je dat doen? Omdat, wanneer je dingen doet waar je goed in bent en die je leuk vindt om te doen, het je motivatie verhoogt. En dat bevordert weer groei omdat je kijkt naar mogelijkheden in plaats van naar onmogelijkheden.

Je sterke kanten inzetten

Geen zin in een test maar wil je toch leren met een positievere bril naar jezelf en je leven te kijken? Beantwoord dan eens de volgende vragen:

  • Wat was gemakkelijk voor je toen je een kind was?
  • Als … (bijvoorbeeld een overleden persoon) zou kunnen zien hoe je nu in het leven staat, waarop zou hij/zij dan trots zijn?
  • Wat gaat er goed, ook al is het maar een klein beetje?

Super goed, je hebt al een mooi begin gemaakt met een lijstje sterke kanten.

Check eens of dit dingen zijn die je ook nog eens graag doet. Niet? Dan is het niet persé een sterke kant of talent. Sterke kanten zijn activiteiten die je graag doet én waar je goed in bent.

Wát als je elke dag meer plezier en energie zou hebben?

Probeer dan dit eens: Bedenk een positieve zelfuitspraak en zeg die elke dag een paar keer hardop tegen jezelf. En kies elke dag 3 sterke punten en denk eens na op welke momenten je ze hebt gebruikt of gaat gebruiken.

Daardoor blijft het niet alleen bij woorden. Dat helpt je om erop te vertrouwen dat je sterke kanten ook echt eigen zijn en maakt de kans op positieve verwachtingen van je eigen effectiviteit groter.

Concurreer met je échte sterke kanten

Je sterke kanten inzetten en doen wat je wilt is het ideale recept voor succes en plezier in je leven en je werk. En in deze tijd waarin nieuw werk vinden niet eenvoudig is, is het zelfs essentieel! Je kunt niet concurreren met anderen op de dingen die je wel aardig kunt. Wél op datgene waarin je uitblinkt: je echte sterke punten, je talenten.

Wil je toch graag een uitgebreid overzicht van je sterke punten, opgesteld door een gerenommeerd psychologisch adviesbureau? Investeer dan 60 minuten van je tijd en vraag de test meteen hier aan. Ik werk nauw samen met LTP.