reiki

Reiki, wat is dat eigenlijk?

Een holistische natuurgeneeswijze

Reiki is een holistische natuurgeneeswijze, ontwikkeld door Mikao Usui. De letterlijke betekenis is universele levensenergie. Deze energie werkt op alle holistische niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch. Het is een geneeswijze waarbij de behandelaar de universele levensenergie via handoplegging doorgeeft aan jou, als ontvanger. Je bewustwordingsproces wordt aangewakkerd, waardoor je inzicht krijgt in je eigen essentie. Er ontstaat evenwicht en heling.

Een Reiki behandeling kan ook op afstand gegeven en ontvangen worden, altijd met jouw toestemming. Op afstand kan je lichaam en/of een mentaal thema behandeld worden.

reiki uitgangspunten

De filosofie achter Reiki

De gedachte erachter is dat alles bestaat uit energie. Niet alleen wij mensen, maar ook dieren, de natuur en zelfs voorwerpen.

Als de chakra’s en energiestromen in je lichaam geblokkeerd raken, kan dat klachten tot gevolg hebben.


Voor wie geschikt?

Reiki is voor voor jou als je omringd wil worden door liefdevolle, helende aandacht. Oosterse geneeskunde is hier ook voor bedoeld: Zorg goed voor jezelf zodat ziekte minder of geen kans krijgt. Tijdens een Reiki behandeling worden klachten behandeld maar is ook geschikt voor de preventie van klachten.

De energie in je lichaam gaat weer stromen en dit herstelt de balans tussen lichaam en geest. Het bevordert zelfgenezing en kan pijn verminderen en heeft bovendien een heel ontspannen werking.

Wanneer Reiki?

Heb je lichamelijke klachten aan bijvoorbeeld hoofd, rug, schouder, nek en/of buik? Of voel je je vermoeid, heb je slaapproblemen, stress en/of chronische aandoeningen? Reiki werkt aanvullend op reguliere geneeskunde en kan ingezet worden bij dit soort lichamelijke klachten. Ook bij emotionele klachten zoals depressie, burn-out, lusteloosheid, angst en rouw werkt Reiki goed.

Het werkt ook ondersteunend in je spirituele ontwikkeling, denk hierbij aan het versterken van je intuïtie en bewustwording, hooggevoeligheid (HSP) en onzekerheid.

Nieuwsgierig geworden?

Je bent van harte welkom voor een serene, liefdevolle behandeling om je lichaam en geest te kalmeren en in balans te brengen. Eerst meer informatie, dat kan ook!